Vepřové v mléce

Zní to divně, ale dobře to chutná!

Suroviny:
300 g vepřového plecka
2 dl mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek
5-6 stroužků česneku

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky, dáme je do hlubší zapékací mísy, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku, přidáme oloupané česneky a zalijeme mlékem.

2. Mísu dáme na sporák, přivedeme mléko k varu, přikryjeme pokličkou, dáme do předehřáté trouby a pečeme do měkka.

3. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařenými bramborami, bramborovou kaší…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.