Vepřové s meruňkami v kari
Recept plný masa, cibule i moravských meruněk vás čeká v dopoledním Apetýtu.
Možná máte z loňské sezóny ještě ve spíži meruňkovou zavařeninu, pokud ne, použít do tohoto jídla můžete i meruňky čerstvé.
Budete potřebovat:
- 4 porce vepřové kýty (po 150 g)
- 500 g cibule
- 1 lžíci kari
- 300 g meruněk (zavařených)
- 150 g másla
- mletý koriandr
- pepř
- česnek
- sůl
Postup:
- Vepřové maso nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme mletým koriandrem a potřeme česnekem.
- Cibuli nakrájíme na čtvrtky a podusíme na másle, potom vyjmeme, do másla vsypeme kari a orestujeme.
- Do zapékací mísy vložíme cibulku a maso, které zalijeme šťávou z meruněk a máslem s kari.
- Pečeme 40 minut, potom přidáme poloviny vypeckovaných meruněk a pečeme ještě 10 minut na 180 stupňů.
- Ideálně podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.