Vepřové na majoránce
Suroviny: Půl kg vepřového plecka, 1 větší cibule, majoránka, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce másla, trochu hladké mouky, šálek smetany, sůl.
Postup: Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, přidáme celou cibuli a česnek. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme lžíci majoránky (promneme v dlaních, lépe voní), přilijeme vývar z masa, uvaříme hustší omáčku, v závěru ji zjemníme smetanou. Na talíř dáme vařené brambory, plátek masa a přelijeme omáčkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.