Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Klasika, která nezklame.

Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru

Postup:

1. Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou.

2. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.

3. Na sádle zpěníme cibuli, odhrneme ji stranou a na rozpáleném tuku opečeme plátky masa z obou stran.

4. Přidáme namočené houby i s vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo, pokud je potřeba, přilijeme trochu horké vody.

5. Kdo má rád šťávu jemnější, může v závěru přidat šálek smetany na vaření nebo šlehačky a nechat ještě povařit.