Vepřové na houbách
Klasika, která nezklame.
Suroviny:
200 g syrového hlávkového zelí
2 zelené papriky
2-3 cibule (podle velikosti)
ocet
marináda: půl šálku hovězího vývaru
asi deci octa
2 lžíce dobrého oleje
2 lžičky strouhaného křenu
2 lžičky sekaného kopru
sůl
trošku cukru
Postup:
1. Houby si přes noc namočíme do hrnku s vodou.
2. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme.
3. Na sádle zpěníme cibuli, odhrneme ji stranou a na rozpáleném tuku opečeme plátky masa z obou stran.
4. Přidáme namočené houby i s vodou, přikryjeme a dusíme do měkka. Kontrolujeme tekutinu, aby se maso nepřipálilo, pokud je potřeba, přilijeme trochu horké vody.
5. Kdo má rád šťávu jemnější, může v závěru přidat šálek smetany na vaření nebo šlehačky a nechat ještě povařit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.