Vepřové hambáčky
Zkrátka takoví mladší bratři hamburgeru.
Suroviny:
půl kg vepřového masa, například z plecka
100 g uzeného masa
2 vajíčka
sůl
pepř
1 cibule
4 stroužky česneku
hladká mouka nebo jemná strouhanka na zahuštění
tuk na smažení
Postup:
- Obě masa umeleme, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a osolíme.
- Směs dohustíme moukou nebo jemnou strouhankou, aby se daly tvořit placičky.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách a odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s oblohou v housce nebo s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Chutnají i za studena.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.