Vepřové hambáčky
Zkrátka takoví mladší bratři hamburgeru.
Suroviny:
půl kg vepřového masa, například z plecka
100 g uzeného masa
2 vajíčka
sůl
pepř
1 cibule
4 stroužky česneku
hladká mouka nebo jemná strouhanka na zahuštění
tuk na smažení
Postup:
- Obě masa umeleme, přidáme vejce, utřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a osolíme.
- Směs dohustíme moukou nebo jemnou strouhankou, aby se daly tvořit placičky.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách a odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme s oblohou v housce nebo s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Chutnají i za studena.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.