Vepřenky se šouletem

Židovské náboženské předpisy vepřové zakazují, ale v kombinaci s tradičním šouletem to nemá chybu!

Suroviny:

500 g mletého vepřového masa z plecka

5 lžic strouhanky

3 lžíce mléka

1 lžíce obyčejné plnotučné hořčice

1 vejce

1 cibule

pepř

sůl

olej na smažení

na šoulet: hrnek hrachu, hrnek velkých krup, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej,

sůl

Postup:

  1. Dáme vařit přes noc namočený hrách – nesolíme a dáme zvlášť vařit kroupy do osolené vody.
  2. Na troše oleje osmahneme nakrájenou cibuli jen do lehce růžova, pak přidáme plátky česneku nebo prolisovaný česnek. S tím pak promícháme uvařený hrách a kroupy. Podle chuti dosolíme.
  3. Mleté maso posypeme strouhankou, zvlhčíme ji trochou mléka, přidáme vejce, hořčici, pepř, sůl a drobně nakrájenou cibuli. Promícháme.
  4. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme placičky a v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách. Podáváme se šouletem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.