Vepřenky
Trochu drsnější chuti do předvánočního času.
Suroviny:
500 g vepřového plecka
1 a půl rohlíku
1 vajíčko
1 menší cibule
sůl
pepř
tuk na smažení
na oblohu – hořčice, cibule, nakládané okurky…
Postup:
1. Maso umeleme a v průběhu mletí přidáváme do mlýnku namočené kousky rohlíku.
2. Do mletého masa přidáme vejce, drobně nakrájenou cibuli, sůl a pepř, promícháme a tvoříme placičky. Nejsme-li si jisti chutí a nechceme ochutnávat syrové maso, usmažíme na zkoušku malý kousek a podle něj pak chuť doladíme.
3. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách, odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
4. Podáváme s hořčicí, nakrájenou cibulí a nakládanou okurkou. Můžeme volit i čerstvá rajčata a okurky, ale hořčice a cibule by neměly chybět. Za tepla můžeme podávat s vařenými bramborami, na studeno s chlebem
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka