Velikonoční prohlídky na Stekníku, pohádka na zámku v Děčíně nebo jízda historickým vláčkem v Zubrnicích

18. duben 2022

I to nabízí na severu Velikonoční pondělí.

Například zámek Stekník zve návštěvníky na velikonoční prohlídky a jejich součástí je i malé hudební vystoupení, při kterém se rozezní varhany. S průvodci navštívíte také prohlídkovou trasu v jižním křídle zámku, s historickými hračkami a kočárky z 19. století.

Jestli nebudete moc úspěšní při ranní pomlázce, můžete odpoledne od 14 hodin zkusit štěstí na zámku v Děčíně. Kdo pomůže komtesce najít velikonoční vajíčka poschovávaná v zahradě? Čeká vás zámecká koleda, výtvarná dílna a v 15:00 divadelní představení S Kašpárkem za pohádkami v podání loutkového souboru Krajánek.

Skanzen Zubrnice na Ústecku vás uvítá v době od 9 do 16 hodin,  a  protože  je to den sváteční, tak se na trati z Ústí nad Labem-Střekova  až do Zubrnic anebo taky naopak můžete svézt historickým vláčkem. Podle jízdního řádu se ze střekovského nádraží vyjíždí v 10:10, 12:10, 14:10 a 16:10, zpátky pak v 11, 13, 15 a 17 hodin. Jezdí tak v sezóně každou sobotu a neděli a také ve státem uznané svátky, což Pondělí velikonoční je.

Celoročně a každý den v týdnu má otevřeno zámek ve Šluknově. Právě teď tam krom stabilního prohlídkového okruhu mají výstavu s názvem Veselé velikonoce přeje nejen beránek a je to soubor pečicích forem na velikonoční beránky od 19. století po současnost. Součástí výstavy jsou i různě zdobené kraslice a kapesníky s háčkovanou krajkou. Dobrovolným vstupným můžete přispět na sbírku pro chlapce Tomáše Holíka, který trpí svalovou atrofií a potřebuje různé speciální pomůcky pro usnadnění života.

Pěkný závěr svátečních dnů vám přeje ČR Sever.

Spustit audio