Velikonoční beránek
Suroviny: Čtvrt litru cukru krupice, 3 vejce, půl litru polohrubé mouky, 1 šlehačka, 1 prášek do pečiva, citronová kůra, špetka soli. Tuk a mouka do formy.
Postup: Utřeme vajíčka s cukrem, přidáme prosátou mouku s prosátým práškem do pečiva, kůru a sůl, nakonec vmícháme šlehačku. Ve vymazané a vysypané formě pečeme v předehřáté troubě (200 stupňů) asi 35 minut.
Dobrou chuť vám přeje Miluše Neralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.