Vejprty díky vlastní čerpací stanici ušetří na provozu autoparku desetitisíce korun

14. březen 2022 14:32

Růst cen pohonných hmot o víkendu zpomalil. Řidiči přesto zaplatí za naftu a benzín místy až o desetikorunu více než před měsícem. Vejprty naštěstí před dvěma lety vybudovaly vlastní čerpací stanici pro svůj autopark. Díky zásobám teď mají naftu o 15 korun levnější, než je běžné.

Německým řidičům se tankování ve Vejprtech, jen pár desítek metrů za německými hranicemi, dlouhodobě vyplácí. Ceny za litr benzínu jsou tady až o 10 korun nižší než v Německu.

„Jasné – u nich se zdražuje rychleji, nebo víc. Vždy to tam bylo dražší, takže k nám vždy jezdili. Teď se tvoří fronty i během týdne,“ shrnuje vedoucí benzinové čerpací stanice ve Vejprtech Karolina Moulisová.

Podle ní je rozdíl v ceně nafty i benzínu mezi Německem a Českem značný, třeba i o 10 korun.

Fronty německých aut vedoucí k čerpací stanici jsou hlavně o víkendu z německé strany extrémní. „O víkendu je to vážně síla – to je auto za autem,“ potvrzuje starostka Vejprt Jitka Gavdunová z ODS.

Vejprty díky vlastní čerpací stanici už teď ušetřily desítky tisíc korun

Vejprty před dvěma lety postavily vlastní čerpací stanici na naftu. Tankovat na ní smí jen vozidla města a městských organizací.

„Dnes jsme velmi spokojeni, protože jsme ještě stačili natankovat nádrž před enormním zdražením. Dá se tedy říct, že teď tankujeme všechny naše služební vozy za starou cenu,“ dodává vejprtská starostka.

Vozidla technických nebo sociálních služeb města Vejprty proto i nadále tankují za cenu o přibližně 15 korun nižší, než je současná cena nafty.

Zásoby dříve nakoupeného paliva by podle starostky Jitky Gavdunové mohly vydržet do konce dubna. V každém případě už teď město ušetřilo při tankování svých vozidel desítky tisíc korun.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související