Vejce s křenem
Pokud ještě něco z té pomlázky zbylo!
Suroviny:
5-6 vajec
1 tvaroh – 250 g
1 malý bílý jogurt
1-2 lžičky kaparů
1 nakládaná paprika nebo 1 sladkokyselá okurka
3 lžíce křenu
sůl
pažitka nebo petrželka
Postup:
1. Natvrdo uvařená vejce rozmělníme vidličkou, přidáme tvaroh, jogurt, nasekané kapary a další drobně nakrájené ingredience.
2. Podle chuti osolíme a přidáme strouhaný křen (může být i naložený).
3. Mažeme na plátky chleba nebo podáváme v miskách s pečivem, zdobíme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.