Vedení Ústí nad Labem zrušilo pracovní skupinu pro zoo. Návrh zrušit i dozorčí radu nakonec neprošel

22. prosinec 2021 08:34

Zastupitelé města Ústí nad Labem zrušili svou pracovní skupinu pro zoologickou zahradu. Skupina měla navrhnout úpravy plánu rozvoje zoo. Aktualizaci takzvaného generelu připraví ředitelka zoo Ilona Pšenková do jarní kontroly Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií.

Poté by se mělo rozhodnout o obnovení plnohodnotného členství ústecké zoo v asociaci. Zastupitelé naopak zachovali dozorčí radu zoologické zahrady.

Pro zrušení dozorčí rady bylo 11 zastupitelů ANO, ODS, hnutí Vaše Ústí a SPD. Mezi těmi, kteří ji chtěli zachovat, byl například Jiří Madar z Ústeckého fóra občanů. Argumentoval tím, že zastupitelé by měli mít informace o dění v zoo.

„Ta situace tam opravdu není jednoduchá, máme informace, že tam teď dochází k dalším hromadným výpovědím a myslím si, že jako zastupitelé si informace zasloužíme,“ shrnul Madar.

Ředitelkou je od července Ilona Pšenková. Nikomu výpověď nedala – naopak osm lidí odešlo z různých důvodů.

„Nemám důvod jim nevyjít vstříc – potřebujeme zaměstnance motivované, de demotivované. Ti zaměstnanci byli ihned a adekvátně nahrazeni novými zaměstnanci,“ vysvětlila ředitelka personální změny.

Spustit audio

Související