Vdolky
Suroviny: 1 kg polohrubé výběrové mouky, 3 vejce, 12 a půl dkg tuku, 12 a půl dkg cukru, 7 dkg droždí, asi půl litru mléka, trochu soli, tuk na smažení, povidla, strouhaný tvaroh a kysaná smetana nebo šlehačka na zdobení. (Asi 60 ks)
Postup: Zděláme těsto, dobře ho vypracujeme, necháme v teple vykynout, pak vyválíme asi na 2 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka. Odkládáme je a necháme ještě chvíli kynout, pak na jedné straně vymáčkneme důlek a touto stranou je postupně klademe do rozpáleného tuku a smažíme jako koblížky. Pak mažeme povidly, sypeme tvarohem a zdobíme smetanou nebo šlehačkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, HANA HAVRDOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.