Vajíčková polévka

Nikoli pomazánka, ale opravdu polévka a může to být dobrá inspirace pro zužitkování vykoledovaných velikonočních vajec.

Suroviny:
2-3 vejce
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
zelená petrželka
1,5 l vody

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo.

2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku.

3. Do jíšky vmícháme rozdrobené vařené žloutky, zalijeme vodou, osolíme nebo použijeme bujonovou kostku a přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu.

4. Vaříme – stačí 15 minut, jen aby zelenina změkla.

5. Porce na talíři zdobíme drobně nakrájenými vařenými bílky a zelenou petrželkou.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.