Vajíčková polévka
Nikoli pomazánka, ale opravdu polévka a může to být dobrá inspirace pro zužitkování vykoledovaných velikonočních vajec.
Suroviny:
2-3 vejce
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
zelená petrželka
1,5 l vody
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo.
2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku.
3. Do jíšky vmícháme rozdrobené vařené žloutky, zalijeme vodou, osolíme nebo použijeme bujonovou kostku a přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu.
4. Vaříme – stačí 15 minut, jen aby zelenina změkla.
5. Porce na talíři zdobíme drobně nakrájenými vařenými bílky a zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.