V Ústí nad Labem začíná fungovat velké centrum pro očkování proti koronaviru

3. květen 2021 08:13

V areálu bývalého rektorátu ústecké univerzity se 3. května otevřelo další velké očkovací centrum v Ústeckém kraji. Lidé ho najdou v ulici Hoření v Ústí nad Labem a zdravotníci tam můžou denně naočkovat až 1 800 lidí. Podobně jako další očkovací centra v kraji funguje každý den od 8 do 18 hodin.

Do očkovacího místa v budově bývalého rektorátu v ulici Hoření se podle mluvčího kraje Martina Volfa přesune očkování i z ústecké nemocnice.

„Je tam ta snaha dostat očkování z areálů těch nemocnic, aby tam nemuseli mít pro to vyhrazené prostory, a hlavně i z hlediska parkovacích kapacit a celkového komfortu těch zdravotníků a dobrovolníků, kteří pomáhají, i těch obyvatel, kteří do těch očkovacích center chodí,“ shrnul Volf.

Podle primáře infekčního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Pavla Dlouhého by lidé s očkováním neměli vyčkávat.

„Pokud někdo přemýšlí, jestli se nechat očkovat, tak samozřejmě – jinak se nevrátí děti do škol a my se nevrátíme ke svým radostem, které jsme měli před koronavirem. Je to nejlepší způsob, jak se z té krize dostat,“ shrnul Dlouhý.

Oproti počátku očkování, kdy kraj příliš vakcíny nedostával, se situace obrátila.

„Dostáváme se spíše do situace, že nemáme dostatek zájemců o očkování. Takže teď je to tak, že opravdu vyočkujeme všechno, co dostaneme. Určitě bychom uvítali otevření dalších věkových skupin i těch zbylých kritických infrastruktur – škol a podobně,“ potvrdil krajský koordinátor pro očkování a vedoucí krajského odboru zdravotnictví Petr Severa.

V Ústeckém kraji teď zbývá zprovoznit poslední velké očkovací centrum v Litoměřicích. To vzniklo na tamním výstavišti a první dávky tam zdravotníci aplikují v pondělí 10. května.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související