V Ústeckém kraji začalo fungovat krajské dobrovolnické centrum. Můžete se tam přihlásit i vy

20. březen 2020

Chcete se stát dobrovolníkem a pomáhat těm, kteří to teď potřebují – třeba seniorům? Pak se obraťte na koordinační centrum dobrovolníků v Ústeckém kraji.

Můžete využít mail, telefon nebo aplikaci mobilní rozhlas. Podmínkou registrace je vyplnit elektronický formulář, kde uvedete své bydliště, jakou činnost chcete vykonávat a další potřebné údaje.

Krajské koordinační centrum dobrovolníků

e-mail: dcul.dobrovolnici@seznam.cz

telefon: 732 893 232

„Je to formou ankety, kde si dobrovolníci mohou tu činnost zaškrtnout. Zároveň tam můžou dopsat, co mohou nabídnout – zadají tam třeba, jestli mají řidičský průkaz, apod. Je tam důležité políčko, a to bydliště. My potom kontakt na dobrovolníky předáváme regionálním dobrovolnickým centrům nebo organizaci, která dobrovolníky v této situaci koordinuje.,“ vysvětluje Věra Andrtová ze spolku Dobrovolně ze Štětí a současně krajská koordinátorka dobrovolnické pomoci.

Dobrovolníků je sice v současné době podle ní dost, dobře funguje i sousedská výpomoc, ale je potřeba být připraven na případné zhoršení situace. Dobrovolníci budou zkrátka potřeba i později.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.