V první dražbě odstavených aut získalo město Ústí nad Labem přes 120 tisíc korun

22. listopad 2021 13:45

Na odstavné parkoviště Palivového kombinátu u Ústí nad Labem přišlo ráno kolem 50 lidí. Město tam pořádalo první dražbu aut, která stála na ulici bez technické kontroly, a ke kterým se nikdo nehlásil. Do dražby šlo 16 vozů s vyvolávací cenou 300 korun. Největší zájem byl o Škodu 120.

„S výsledkem jsme moc spokojeni – opravdu jsme překvapeni, jak to krásně šlo. Další dražbu plánujeme někdy na jaře, až bude lepší počasí. Asi bude i víc aut než teď. Pro nás bylo prioritou dostat ta auta pryč z ulic, což se nám povedlo. A jestli budou mít nové majitele, kteří s nimi budou spokojeni, tak jedině dobře,“ shrnula Monika Straková z odboru dopravy a majetku města.

Peníze z dražby poslouží městu k úhradě nákladů za odtah a parkování těchto aut.

„Pokud to auto stojí třeba půl roku v areálu Palivového kombinátu, je to kolem 10 tisíc korun na takové vozidlo,“ uvedl vedoucí odboru dopravy a majetku Dalibor Dařílek.

Pokud se auto vydraží za víc, původní majitel si přebytek může vyzvednout do pěti let. Když za míň, magistrát bude zbytek částky vymáhat. Když se auto neprodá, město ho nechá zlikvidovat.

Spustit audio

Související