V Ostravě vybírali dobrovolníky, bez nich hokejový šampionát uspořádat nejde

10. duben 2015

Jsou tváří každého šampionátu, protože se celou dobu pohybují v první linii. Tak oceňují pořadatelé květnového mistrovství světa v ledním hokeji práci stovek dobrovolníků. Celkem 300 důležitých pomocníků vybírali i v ostravské ČEZ Aréně.

„Vidím v tom příležitost, jak se přiblížit hokeji, a doufám, že si procvičím i cizí jazyk,“ říká jeden z účastníků konkurzu.

„Chci si užít šampionát a být trochu uvnitř dění. Jsem fanoušek hokeje a věřím, že potkám i nějakého hráče mimo led. To by bylo super,“ přiznává paní Jana. S podobnou prací už má bohaté zkušenosti.

„Dělala jsem dobrovolnici na olympiádách v Soči a v Londýně i na několika golfových turnajích. Líbí se mi koncentrace lidí a organizace hromadných akcí. Dělám to v podstatě celý život,“ usmívá se před komisí sympatická Jana.

„Bez dobrovolníků bychom šampionát neuspořádali. Budou přímo v kontaktu se zástupci IIHF, s týmy, hráči, diváky, s návštěvníky šampionátu,“ nepodceňuje nábor ředitel oddělení dobrovolníků Walter Boček.

Jejich práce se nebude týkat pouze hokejové arény. Budou k dispozici i na recepcích okolních hotelů. I tam se lidé budou ptát nebo bloudit.

autoři: mrk , Vojtěch Bureš
Spustit audio