V Lounech lidi dočasně přišli o lékařskou pohotovost. Nemocnice Žatec má zvláštní režim

22. březen 2020

Nemocnice a poliklinika v Lounech omezily provoz kvůli prevenci šíření nového typu koronaviru. Zdravotníci totiž nemají ochranné pomůcky.

Poliklinika do odvolání uzavřela lékařskou pohotovostní službu, nemocnice zavedla povinnost telefonických objednávek a měření teploty každému příchozímu.

Podle informací z 1. Lounská lékařské nemá společnost ochranné pomůcky pro zdravotnický personál. Proto dočasně zavřela ordinace pohotovosti praktiků pro děti, dospělé a zubní.

Nemocnice zase zavřela interní ambulance, EEG, fyzioterapii a ultrazvuk. CT pro objednané funguje, rentgen a ambulance bolesti jen pro akutní stavy.

Vstup do žatecké nemocnice preventivně sledují strážníci

Město Žatec zavedlo pro svou nemocnici zvláštní režim. Každého příchozího nasměruje strážník a zdravotník. Vedení Žatce se tak podle svého vyjádření brání případnému zavlečení nákazy do jediného zdravotnického zařízení s akutními lůžky na Lounsku.

U vstupu do žatecké nemocnice hlídkují strážníci a zdravotníci. Nepustí sem nikoho s příznaky nákazy. Respektive takového člověk odešlou k lékařské službě první pomoci na poliklinice, kde posoudí jeho stav a zváží další postup. Při podezření na nákazu by ho sanitka odvezla na odběr do větší nemocnice.

autoři: Jana Vitásková , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související