V létě v Ústeckém kraji stoupá počet střevních onemocnění. Nejedná se ale o epidemii
Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem zaznamenala v létě zvýšený počet střevních onemocnění, hlavně salmonel a kampylobakterióz.
Podle ředitelky Lenky Šimůnkové jde ale o tradiční jev spojený hlavně se špatným zpracováním jídla. „Nejedná se o epidemii způsobenou nějakým závadným výrobkem. Je to dáno tím, že lidé více grilují,“ vysvětluje hygienička.
Podle ní lidé onemocní například z kuřecích křidýlek nebo jiných částí s kostí, kde se jim nepodaří maso řádně propéct.
Střevních onemocnění v některých krajích výrazně přibylo. Mnohem víc případů nákazy než loni registrují hygienici třeba v Praze, ve středních Čechách nebo na Karlovarsku a Liberecku.
Počet střevních nemocí podle hygieniků stoupá každé léto. Příčinou může být kromě grilování také špatné skladování potravin v teplém počasí.
Související
-
Kontroly hygieniků odhalily střevní bakterie ve vozech...
Stěry v ústecké MHD a u některých obchodů potvrdily na madlech střevní bakterie. K průzkumu hygienici přistoupili kvůli epidemii žloutenky typu A v Ústí nad Labem. ...
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Ukrajinci na útok Ruska v Charkovské oblasti připraveni nebyli, i když tvrdí opak, říká generál
-
ŽIVĚ: Čeští hokejisté hrají se Švýcarskem 1:1. Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos
-
Ručně opravujeme chyby, komentuje ředitel Cermatu Krejčí komplikace s výsledky přijímacích zkoušek
-
‚Zakusili jsme téměř dno.‘ Martínek byl na první pohled zdravé miminko, pak začaly komplikace