V kuchyni umí být ženy velice vynalézavé. Zvlášť, když se něco nepodaří
3. srpen 2022
Triků, jak zachránit drobné katastrofy v kuchyni, měly naše babičky nespočet.
Osvědčené triky našich babiček jsou k nezaplacení. Dnes přináším několik rad do kuchyně:
- Přesolenou omáčku zachráníte lžičkou dobrého včelího medu.
- Přesolenou masovou šťávu zase krásně srovnáte, když v ní povaříte chlebovou kůrku.
- Řídkou omáčku zahustíte kouskem studeného másla, do kterého vmícháte hladkou mouku.
- Vystřikuje vám při smažení tuk z pánve? Přidejte trochu soli. A když se tuk v pánvi připaluje, dejte při smažení do omastku třeba několik kousků bramborové slupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.