V Klášterci nad Ohří poděkovali mší všem lidem, kteří pomáhali bojovat proti koronaviru

18. červen 2020 09:17

V kostele Panny Marie Utěšitelky v Klášterci nad Ohří 17. června v podvečer poděkovali těm, kdo ve městě a jeho okolí pomáhali se zvládnutím pandemie koronaviru. Na mši přišlo zhruba 40 lidí. Byli mezi nimi dobrovolníci, zdravotníci nebo hasiči a městští policisté.

15 minut po 17. hodině začala v kláštereckém kostele na tamním hřbitově mše, jako poděkování těm, kteří pomáhali na počátku nouzového stavu se šitím roušek, s výrobou dezinfekce nebo obličejových štítů.

Místní fara chtěla mší také poděkovat zdravotníkům, hasičům a záchranářům.

Do kostela přišla i Linda Herbeová se svým manželem: „Pracuji jako zdravotní sestra, manžel je meěstský policista, takže oba jsme byli provázáni touto situací. Pracovně to bylo hodně náročné období – asi nejnáročnější bylo používání ochranných pomůcek, abyste od jednoho pacienta k druhému měl znovu čistou roušku, umyté ruce – to bylo takové to nejhorší.“

Klášterecký farář Vít Audi chtěl poděkovat hlavně těm, kteří dokázali v rekordně krátkém čase zajistit stovky roušek a jiných potřebných pomůcek: „Ty roušky nebyly, nebyla ani desinfekce. A ono se to podařilo zajistit. Je krásné říct nařízením vlády, aby lidé nosili roušky, ale kde je má člověk vzít?“

V Klášterci se ale ve středu neděkovalo naposledy. V červenci se na místním zámku uskuteční už tradiční hudební festival Klášterecké prameny. Radnice zajistila jako poděkování, vstup zdarma na nejatraktivnější koncerty těm, kteří byli v první linii.

„Klášterec chce poděkovat všem těmto aktivním lidem, kteří v tomto nelehkém období působili na dvou koncertech – Vašo Patejdla, kam jsou zváni zástupci dobrovolných hasičů a městské policie. Na druhém koncertě vystoupí Cigánski diabli, tam jsou zvány zdravotní sestry, pečovatelky a zaměstnanci ze sociálních služeb,“ přiblížil starosta Klášterce Štefan Drozd ze strany Soukromníků.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související