V Děčíně se zřítila opěrná zeď. Uzavřená je jedna ulice

19. leden 2019 09:00

V Děčíně se v pátek večer zřítila opěrná zeď u Zámecké sýpky. Šest lidí muselo opustit přilehlý dům.

Kvůli tomu je uzavřena ulice U Plovárny. Během dnešního dopoledne by měl místo prohlédnout statik a rozhodnout o dalším postupu.

„Byli tam se tam podívat lidé z krizového řízení Magistrátu města Děčín. Prohlédli si to, v rámci bezpečnosti nechali ulici uzavřít a hlídá to městská policie. Dopoledne musí místo zkontrolovat statik,“ doplnil podrobnosti mluvčí Děčína Luděk Stínil.

V budově pod zřícenou zdí bydlelo šest studentů. Těm našlo město náhradní ubytování v hotelu Pošta v Děčíně.

Magistrát na svém oficiálním Facebooku žádám obyvatele, aby se z bezpečnostních důvodů nepohybovali v prostoru kolem Sýpky a v ulici U Plovárny. Pád zdi podle informací na sociální síti poničil vinici, na ulici nic nespadlo.

Podle názoru statika, který zeď dopoledne prohlédl, je opěrná zeď v Děčíně u Zámecké sýpky už bezpečná. Podle odborného stanoviska další pád zdi nehrozí a šest evakuovaných obyvatel z jednoho z domů se tak mohlo vrátit. 

"V pondělí bude město řešit projektovou dokumentaci stavby a další technické věci, aby se přišlo na to, přoč se zeď zřítila a co bude na místě nutné provést za opravy," doplnil mluvnčí města Luděk Stínil s tím, že poslední opravy na místě se dělaly v roce 2016.

autoři: Jan Bachorík , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související