Utopenci se zelím

Se zelím, se zelím kyselým… Suroviny a postup: Svaříme 1/2 l octa a 1/4 l vody. Podle vaší chuti můžete měnit poměr vody a octa. Přidáme 20 tabletek sacharinu (raději zas podle vlastní chuti), 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 4 bobkové listy a 1 lžičku soli. Oloupané špekáčky nakrojíme, popepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme do rozkrojení cibuli. Do zavařovací láhve o obsahu 4 l prokládáme vrstvu kysaného zelí vrstvou cibule a naplněnými špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše zalijeme horkým nálevem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.