Utopenci s paprikou
Nekonečné jsou chuťové variace… Suroviny a postup: Oloupané špekáčky nakrojíme, promažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a bobkovým listem. Na nálev svaříme jeden díl octa, dva díly vody, lžičku soli, několik zrnek celého pepře a trochu olivového oleje, necháme zchladnout a ještě vlažné naléváme na utopence narovnané ve sklenici.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.