Úterní Noční linka: Oběd v restauraci nebo doma?

10. srpen 2021

Dáváte přednost stravování v oblíbené restauraci nebo si raději vaříte sami? Jak často obědváte v restauraci? Střídáte jednou jídlo z restaurace, podruhé z domova? Jaké restaurace vyhledáváte? Patříte k obdivovatelům české kuchyně nebo dáváte přednost zahraniční kuchyní? Pokud ano, tak které? Jaká jídla si rádi připravujete doma? Jíte maso nebo preferujete jídla vegetariánská?

Oběd je obvykle považováno za jedno ze tří hlavních jídel (zbývající snídaně, večeře), který se zpravidla konzumuje jako prostřední v době poledne. Typický oběd je největší z denních jídel, které se skládá ze dvou či tří chodů v závislosti na tradici a času. Tyto chody jsou polévka, hlavní jídlo a dezert, který není pravidelnou složkou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.