Ústí nad Labem už má program předvánočních akcí – strom rozsvítí 26. listopadu

5. listopad 2017

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem je naplánováno na neděli 26. listopadu. V odpoledním programu návštěvníci uslyší například Daniela Hůlku.

Celý program série předvánočních akcí město zveřejňuje postupně na svém webu. Vánoční program potrvá až do 22. prosince. Akce budou tematicky zaměřené. „Ústečany čeká například den v rockovém, folkovém nebo country stylu, jsou připraveny dny pro školy nebo seniory a také mikulášská nadílka,“ uvedla mluvčí města Romana Macová.

Organizaci Ústeckých vánoc město zadalo předsedovi kulturní komise Jaroslavu Pémovi za téměř jeden a půl milionu. Policie stále prověřuje trestní oznámení na loňské financování akce prostřednictvím kulturního střediska.

Ústí už chystá také novoroční ohňostroj - má trvat nejméně osm minut. Zájemci, kteří by ho mohli zajistit, se mohou hlásit na magistrát do 10. listopadu. Vedení města stanovilo jako nejvyšší možnou cenu 206 tisíc korun bez DPH.

Z podmínek v zadávací dokumentaci vyplývá, že ohňostroj bude odpálen ze Střekovského nábřeží od mostu Edvarda Beneše prvního ledna v 18 hodin a má trvat nejméně 8 minut.

autor: hau
Spustit audio