Ústí nad Labem čeká omezení dopravy v centru města kvůli půlmaratonu

18. září 2020 08:36

V Ústí nad Labem se v sobotu 19. září poběží tradiční půlmaraton a další závody. Kvůli covidu ho budou provázet zvýšená hygienická opatření a dopravní uzavírky.

Uzavírky začnou na Mírovém náměstí už 189. září ve 22 hodin. Další přibydou v centru město v sobotu od 6 hodin. Auta nebudou moci do centra vjíždět, ani tam být zaparkovaná.

Konkrétně jde o oblast od hlavního nádraží přes zadní část obchodního centra Fórum a křižovatku s Revoluční do Panské ulice, přes Brněnskou kolem muzea do Pařížské a Velké Hradební. Uzavírka pak pokračuje na Předmostí a most doktora Edvarda Beneše.

Pokud se někdo bude chtít dostat autem do obchodního centra Fórum, bude tam muset vjet od kruhového objezdu pod Větruší.

Celá tato oblast bude neprůjezdná od 6 hodin do večera. Uzavírky se budou postupně uvolňovat od 17 hodin.

Sportovci ale nepoběží jen centrem města. Další zákazy vjezdu i parkování přibydou v sobotu od 13 hodin ve směru z centra Tovární ulicí podél chemičky do Předlic – konkrétně do ulic Hrbovická, Na Luhách a U Vlečky. Nebude tedy možné jet přes kruhový objezd do nákupní zóny v Trmicích.

Na druhé straně Labe se pak od 13 hodin uzavře celé Střekovské nábřeží s ulicí Železničářská a s částí Děčínské. Tyto uzavírky potrvají do 19 hodin.

Omezení se týká i městské hromadné dopravy. Část linek bude končit v centru, některé budou jezdit objížďkami. Doporučujeme se raději před cestou podívat na web dopravního podniku města Ústí nad Labem, kde jsou podrobnosti jak ke změnám v MHD, tak k linkám Dopravy Ústeckého kraje, tedy pro cestující zelenými autobusy.

Podrobné informace k uzavírkám včetně map jsou také na webu města, na webu pořadatelů týmu RunCzech. Je možné také využít bezplatnou telefonní linku 800 165 102.

Spustit audio

Související