Ústečtí radní se ve sporu finančího výboru kvůli kontrole v Metropolnetu postavili za městskou firmu

1. červen 2018 09:20

Radní Ústí nad Labem se postavili za námitky městské firmy Metropolnet proti závěrům kontroly finančního výboru zastupitelstva. Společnost poskytuje IT služby městským úřadům a organizacím.

Kontrola mimo jiné kritizovala, že Metropolnet nemá žádnou strategii nebo plán rozvoje a projekty. Předseda představenstva Jiří Knápek uvedl, že v době kontroly se dokončovala takzvaná ICT strategie.

„Tyhle věci je v podstatě vůbec nezajímaly, jako řada dalších věcí. V rámci dokončování, prošlo to i veřejným připomínkovým řízením, nicméně dokončen byl v srpnu 2017, takže 20. listopadu, kdy se naposledy sešla kontrola, jsme ještě nemohli mít žádné výsledky,“ vysvětluje Knápek.

Předseda kontrolní skupiny Ladislav Šimek trvá na tom, že od vedení firmy rozvojové dokumenty požadovali a nedostali je. Kontrola podle něj ani nevěděla, že se strategie teprve dokončuje.

„Je s podivem, že nám nebyly předloženy včas. Ostatně, to se stalo u několika dokladů, které jsou zpětně prohlašovány za něco, co společnost má, ale v době, kdy jsme společnost kontrolovali, tak nám skutečně nic z toho, co je předmětem sporu, nebylo předloženo,“ konstatuje Šimek.

Spustit audio

Související