Ústecký kraj zažije víkend plný tance, vysportovaných těl, ohně a strašení

5. listopad 2021

Chcete se podívat do strašidelné zoo, nechat se okouzlit tancem či se potěšit pohledem na vysportovaná těla? Nebo vás víc láká Ohnivá dračí slavnost nebo divadelní představení? Jestli jste si nevybrali, nevadí. O víkendu se toho v Ústeckém kraji koná mnohem víc...

Sobota 6. listopadu

Sportcentrum Sluneta v Ústí nad Labem hostí už 51. ročník Mezinárodního tanečního festivalu, který je zároveň mistrovstvím České republiky v tanečním sportu. 6. listopadu od 18 hodin proběhne slavnostní zahájení a soutěží se v kategoriích Showdance latina, Formace standard, Open Ten Dance a dalších.

V sobotu od 10:15 do 17:00 na vás čeká Strašidelná zoo v Ústí nad Labem – uvidíte, jak si s dýněmi poradí zvířata, můžete si nechat namalovat obličej, vyzkoušet dlabání dýní nebo práci ve výtvarné dílně, chybět nebude soutěžní stezka a vše uzavře lampionový průvod.

Strašidelná zoo

Strašidelnou zoo mají naplánovanou na 6. listopadu také v Děčíně, začátek je v 15:00. I tady si můžete vyzkoušet dlabání dýní, ale připravte se i na zástup strašidel a světýlka lampionů. Tématem pro letošní ročník je mexický Svátek mrtvých Día de los Muertos a animovaná pohádka Coco.

Ve 13:00 začíná v sobotu sraz rodáků a přátel městyse Cítoliby spojený s oslavou 100. výročí Dělnického domu. Začíná se prohlídkou Cítolib, v 15:30 už v Dělnickém domě začne program – vystoupí cítolibské děti, taky bude dobová módní přehlídka Šatník paní mlynářky, své umění předvede taneční škola Fénix a program uzavře diskotéka s hudbou 70. a 80. let.

K 600. výročí neúspěšné bitvy husitů o Most vydává tamní muzeum komiks

Beautiful and Strong, tak se jmenuje česká pohárová soutěž v bikini fitness a kulturistice. Krásná a silná těla se předvedou na jevišti Severočeského divadla v Ústí nad Labem – začátek je ve 13:00.

Oblastní muzeum a galerie v Mostě připravily pro všechny zájemce o historii Husitskou dílnu. V letošním roce si totiž město Most připomíná 600. výročí bitvy u Mostu a pověsti, které se k ní vztahují. Od 10 hodin si můžete v muzejní dílně s dětmi nakreslit erb a vyrobit štít, který si děti mohou odnést domů.

Pamatujte na všechna potřebná protiepidemická opatření a raději si u pořadatelů ověřte, že se akce koná.

Neděle 7. listopadu

Na novou originální hororovou show přístupnou od 12 let zvou do Děčína. Koná se Pod mostem – děčínští znají, ti odjinud se musejí doptat. Jde o nový mezinárodní program plný horroru, extrémů i punku. Těšit se můžete na umělecký tým artistů z Venezuely, Ruska, Polska a České republiky. Začátek představení je v 19:00.

Jak byste dopadli na výpravě za drakem Šmakem?

V neděli od 17:00 začne na Václavském náměstí v Lovosicích Ohnivá dračí slavnost. Čeká vás průvod v maskách s lampiony, obří desetimetrový drak chrlící plamen a kouř, souboj draka s rytířem, pyroshow a další. Trasa pochodu vede z Václavského náměstí do lesoparku Osmička.

Postoloprty jako město zakoupily zdejší schwarzenberský zámek a hodlají ho opravit. Od 14 hodin můžete absolvovat prohlídku zámku i přilehlého knížecího dvora. Návštěvníky provedou Radomír Kočí ze spolku Prázdné domy a Vít Pávek, kastelána Státního zámku Třeboň, který se věnuje schwarzenberským památkám.

Zámek Postoloprty nově patří městu

V Teplicích začínají v 15 hodin Dny židovské kultury s názvem Teplický Cimes vernisáží výstavy Záhadné pouto v Beuronské kapli teplického gymnázia.

Ústecké Činoherní studio zve na představení Lobby Hero. Čtyři lidé, čtyři lidské osudy aneb hra o tajemství, které se nikdo neměl dozvědět. Pro Činoherní studio inscenaci nastudoval významný český filmový režisér Jan Prušinovský (mj. Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Kobry a užovky, Most!). Začátek je v 19:00.

Pamatujte na všechna potřebná protiepidemická opatření a raději si u pořadatelů ověřte, že se akce koná.

I všední dny v Ústeckém kraji nabízejí nevšední kulturní zážitky!

Butch Cassidy a Sundance Kid aneb western z Bohnic nabízí ústecký divadelní festival Forbína 8. listopadu od 19:30 v ústeckém Domě kultury. Rozesmějí vás Václav Kopta, Josef Polášek a Simona Vrbická.

Jemnější – romantickou komedii Perfect days nabízí na pondělí od 19:00 Městské divadlo v Děčíně. Je to komedie nejen o ženách a nejen pro ženy. Hrají: Lenka Vlasáková, Jan Dolanský, Jan Hofman a další.

Dny židovské kultury Teplický Cimes pokračují 9. listopadu vernisáží výstavy Jiřího Šimona Ilustrované židovské anekdoty v regionálním muzeu v Teplicích. Začátek vernisáže je v 17 hodin, výstava potrvá do 28. listopadu 2021.

Pokáč

Pokáč bude hrát a zpívat 10. listopadu od 20 hodin v Kulturním centru v Litoměřicích. Tenhle český písničkář a textař hrající na kytaru a ukulele získal v různých anketách spoustu cen včetně dvou platinových desek za alba Vlasy i Úplně levej. V jeho písních se často nachází ironie, sarkasmus a nadsázka.

Den válečných veteránů chtějí uctít 11. listopadu na zámku Stekník. V době od 10 do 15 hodin jsou připraveny speciální prohlídky interiérů zámku Stekník s ukázkou obrazů bitevních scén z 18. století, kterých se účastnil stavitel zámku Jan František hrabě z Klaudensteina. A protože je den svatého Martina, bude se vítat Svatomartinské víno – rozhlédněte se po plakátech, možná i u vás nějaké to svatomartinské rojení je.

Zámek Stekník

Kdo nestihl slavit Martina a vítat Svatomartinské víno ve čtvrtek, může si 12. listopadu mladé i vyzrálé víno vychutnat na zámku ve Šluknově. Od 19 hodin bude k dobré pohodě hrát cimbálovka Musica moravica. Tohle seskupení umí překvapit originální úpravou světových evergreenů, operních i operetních melodií, country i filmové hudby.

Jen čtyři koncerty po Česku odehraje kapela Pat Fulgoni Blues Experience, která vznikla před pár lety v severní Anglii jako další projekt hudebního chameleona – zpěváka a producenta Pata Fulgoniho, který se na českých podiích objevuje už od 90. let coby frontman kapely Kava Kava. V pátek 12. listopadu budete mít příležitost vidět toto uskupení naživo v teplickém pubu Rajče.

Pamatujte na všechna potřebná protiepidemická opatření a raději si u pořadatelů ověřte, že se akce koná.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.