Univerzita připravila besedu o bezpečnosti a ukázku speciální techniky

28. listopad 2017

Na ústecké univerzitě Jana Evangelisty Purkyně se dnes bude řešit bezpečnost na školách nebo povodně. Na večer je tam totiž naplánované Bezpečnostní fórum Ústeckého kraje.

Na univerzitu se sjede v 17 hodin několik desítek účastníků a hovořit budou například o tom, jak je Ústecký kraj připravený na povodně. V debatě se ale bude také řešit bezpečnost na školách a ochrana lidí nebo kriminalita ve vyloučených lokalitách. Pozvaní jsou vedle vedení kraje starostové měst a obcí nebo senátoři a poslanci. Jak sami organizátoři fóra tvrdí, chtějí mít z diskuze například podněty pro zlepšení bezpečnosti lidí v regionu i v celém Česku.

A univerzita nezapomněla ani na veřejnost. V kampusu univerzity v ústecké čtvrti Klíše začala od 10 hodin výstava bezpečnostní techniky. Takové množství bezpečnostní techniky není možné jen tak někde vidět pohromadě na jednom místě,“ zval na výstavu vedoucí hospodářské správy univerzity Josef Prokop. Krajští hasiči ukážou například svůj speciální vůz pro chemický a radiační průzkum a odběr vzorků. Policisté předvedou pyrotechnický oblek nebo mobilní monitorovací centrum a záchranná služba speciální sanitky, které jsou určené na převoz pacientů s velmi nakažlivými nemocemi jako je ebola nebo sars.

autor: bach
Spustit audio