Ukrajinský bramborový salát
Brambory znají skoro všude...
Suroviny a postup: Uvaříme 400 g brambor, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Natrháme dvě hlávky salátu, nastrouháme 2 svazky ředkviček, usekáme kousek pórku nebo cibulové natě. Všechno smícháme s bramborami. 1 velký bílý jogurt našleháme s 3 lžícemi acidofilního mléka, osolíme, zakápneme citronem a přelijeme tím salát. Povrch zdobíme kolečky natvrdo vařených vajec.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.