Ukrajinský bramborový salát
Brambory znají skoro všude...
Suroviny a postup: Uvaříme 400 g brambor, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Natrháme dvě hlávky salátu, nastrouháme 2 svazky ředkviček, usekáme kousek pórku nebo cibulové natě. Všechno smícháme s bramborami. 1 velký bílý jogurt našleháme s 3 lžícemi acidofilního mléka, osolíme, zakápneme citronem a přelijeme tím salát. Povrch zdobíme kolečky natvrdo vařených vajec.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.