Učitele z Teplicka čeká soud kvůli podezření ze zneužití studentek. Trestní oznámení podala škola

4. březen 2023 11:34

Státní zástupce obžaloval učitele ze zneužívání studentek gymnázia v Krupce na Teplicku. Podle obžaloby vyvíjel sexuální nátlak a zneužil čtyři dívky. Pedagogovi hrozí až desetileté vězení. České televizi to řekl okresní státní zástupce v Teplicích Ondřej Langr.

„V případě obviněného učitele Biskupského gymnázia Krupka byla podána obžaloba pro zločin pohlavního zneužití a přečin sexuálního nátlaku,“ uvedl státní zástupce Ondřej Langr.

Doplnil, že učitel podle vyšetřování zneužil postupně čtyři dívky. V případě prokázání viny žalobce navrhuje nepodmíněný trest odnětí svobody. Obviněnému pedagogovi hrozí vězení na dva roky až deset let, protože by se trestného činu dopustil z pozice učitele.

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých studentek škola. Reagovala tak na podněty, které získala loni v březnu. Jeden ze zástupců školy, který si nepřál být jmenován, už dříve řekl, že učitel už tam nepůsobí.

Langr doplnil, že další informace s ohledem na věk poškozených a charakter případu nebude státní zastupitelství poskytovat. 

zdroj: ČTK
Spustit audio