U letního koupaliště v Litvínově vyroste plavecký bazén s vodními atrakcemi a saunovým světem

30. březen 2021 09:56

Zastupitelé Litvínova schválili výběr firmy, která letos začne stavět novou plaveckou halu. Město za ni zaplatí 327 milionů korun včetně DPH. Nová hala bude stát v těsné blízkosti letního koupaliště u Koldomu.

Podle zastupitelů podala nejvýhodnější nabídku společnost Metrostav. Podle starostky města, Kamily Bláhové z hnutí ANO, začátek stavby ještě nemá konkrétní termín – vše ale směřuje k tomu, aby práce odstartovaly v průběhu letošního června.

Firma nejprve musí na místě zbourat staré převlékárny, novou plaveckou halu by pak měla stavět 18 měsíců.

Hala bude mít tři podlaží. Uvnitř návštěvníci najdou 25metrový plavecký bazén se 6 drahami, rekreační bazén s divokou řekou a vodními atrakcemi, dětské brouzdaliště a velkou vířivku.

Čtěte také

V přízemí bude vstupní hala pro letní koupaliště i krytý bazén a zázemí pro návštěvníky – tedy převlékací kabiny, šatny, WC a sprchy.

Ze vstupní haly povede take schodiště a výtah do horního podlaží se saunovými provozy – k dispozici tam budou různé typy saun, vířivka, ledová studna nebo ochlazovací bazének a cvičební sál.

V suterénu bude místo pro technické zázemí i gastro provoz pro letní koupaliště. Firma také postaví novou trafostanici a parkoviště se 40 parkovacími místy.

Současná plavecká hala stojí nedaleko centra města a rozhodnutí o jejím využití nebo demolici ještě nepadlo. Někteří zastupitelé chtějí najít pro budovu jiné využití, jiní jsou názoru, že by se současnou plaveckou halu mělo město zbourat.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související