U jezera Most letos na návštěvníky čeká více stánků. Nové jsou dětské hřiště i toalety

11. leden 2023 12:35

Návštěvníci areálu jezera Most budou i letos při horkých letních dnech trávit hodně času ve frontě na toalety. U pláže město sice otevře další nové, ale až v příštím roce. Letos budou moci děti začít využívat nové hřiště a přibude i stánek s občerstvením. Most chystá u svého největšího rekreačního areálu také úpravy, které zpříjemní tropické dny.

„V horkých letních dnech nám schází více stínu. Pro děti pak třeba nějaké lepší vyžití – třeba skákací hrady nebo prolejzačky.“ „Chceme sem s dětmi chodit na hřiště, ale to, co tu je, moc pro malé děti není.“ To jsou úvahy dvou maminek, které sem s dětmi pravidelně docházejí.

„Stínu se tady bohužel návštěvníci rozhodně nedočkají, ty požadavky návštěvníků ale vnímáme – proto jsme se rozhodli ve spolupráci s technickými službami, že sem budeme umisťovat osvěžovače vzduchu. Mlžiče budou i v okolí dětských hřišť ve městě, aby to bylo komfortnější,“ vysvětluje mostecký místostarosta Marek Hrvol z hnutí ProMOST.

Letos je podle něj v provozu také nové dětské hřiště. „Stálo šest milionů korun. Budeme letos analyzovat, jak jsou ta hřiště navštěvovaná – samozřejmě chceme jezero a jeho herní část dál rozvíjet – tedy i pro nejmenší děti,“ vysvětluje Hrvol.

Podle něj také město plánuje vybudovat u jezera nové toalety. „Vnímáme to, že ta kapacita není dostatečná, takže si myslím, že bychom mohli v závěru roku zahájit výstavbu nových toalet na jezeře Most. Už v únoru také otevřeme nový stánek se street foodem,“ dodává místostarosta Hrvol.

Letos zaplatí Most u jezera za přípravu a stavbu nových toalet, odvodnění nového dětského hřiště a další úpravy celkem 15 milionů korun.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související