Tvarožník s meruňkami

Nepečený moučník, který chutná v létě i v zimě.

Suroviny:
400 g měkkého tvarohu
150 g másla
140 g cukru moučky
1-2 vanilkové cukry
20 g želatiny
meruňkový kompot
dětské piškoty
čokoládová poleva

Postup:

1. Utřeme měkké máslo s cukrem moučkou, přidáme vanilkový cukr a postupně i tvaroh. Nakonec vmícháme podle návodu připravenou želatinu.

2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na dno dáme část tvarohového krému, poklademe ho piškoty, které jsme smočili v nálevu z kompotu a na piškoty dáme půlky meruněk. A vrstvy opakujeme, končíme krémem.

3. Dáme do ledničky ztuhnout, raději přes noc, pak vyklopíme z formy, odloupneme fólii a moučník přelijeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.