Tvarožník s meruňkami
Nepečený moučník, který chutná v létě i v zimě.
Suroviny:
400 g měkkého tvarohu
150 g másla
140 g cukru moučky
1-2 vanilkové cukry
20 g želatiny
meruňkový kompot
dětské piškoty
čokoládová poleva
Postup:
1. Utřeme měkké máslo s cukrem moučkou, přidáme vanilkový cukr a postupně i tvaroh. Nakonec vmícháme podle návodu připravenou želatinu.
2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, na dno dáme část tvarohového krému, poklademe ho piškoty, které jsme smočili v nálevu z kompotu a na piškoty dáme půlky meruněk. A vrstvy opakujeme, končíme krémem.
3. Dáme do ledničky ztuhnout, raději přes noc, pak vyklopíme z formy, odloupneme fólii a moučník přelijeme nebo pocákáme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.