Tortilla de patatas

Tortilla de patatas… Ve Španělsku tortila není tenká chlebová placka, ale silnější placka z brambor!

Suroviny:
500 g brambor
5-6 vajec
2-3 lžíce oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
petrželka
sůl
pepř

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, zalijeme studenou vodou a asi 5 minut povaříme. Vodu slijeme.

2. Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme plátky česneku a kolečka cibule a krátce osmahneme do sklovita.

3. Pak vložíme bramborové plátky, posypeme sekanou petrželkou a chvíli dusíme – obracečkou přitom hmotu stlačujeme ke dnu, aby se vytvořila stejně silná placka.

4. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a přelijeme přes brambory. Mírně dosmažíme, až vejce ztuhnou.