Tlustí vrabci

Nebojte, nebudeme péct opravdové vrabce, ostatně jejich průměrná váha je 30 g, takže to nejsou žádní tlouštíci.

Suroviny:
500 g bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín

Postup:

1. Bůček nakrájíme na kostky – „vrabce“.

2. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a promícháme.

3. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme doměkka, v průběhu pečení seškrábneme napečené okraje do vypečené šťávy.

4. Podáváme klasicky se zelím a knedlíkem nebo s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem a vyzkoušejte třeba i variantu s pohankou (vaří se stejně jako rýže).

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.