Tlustí vrabci
Nebojte, nebudeme péct opravdové vrabce, ostatně jejich průměrná váha je 30 g, takže to nejsou žádní tlouštíci.
Suroviny:
500 g bůčku
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín
Postup:
1. Bůček nakrájíme na kostky – „vrabce“.
2. Do pekáče nebo zapékací mísy dáme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a promícháme.
3. Mírně podlijeme a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme doměkka, v průběhu pečení seškrábneme napečené okraje do vypečené šťávy.
4. Podáváme klasicky se zelím a knedlíkem nebo s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem a vyzkoušejte třeba i variantu s pohankou (vaří se stejně jako rýže).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.