Temperamentní písničkářka Kaczi představí nové album Kněhyně ve velkém činoherním studiu Českého rozhlasu Plzeň

Na jarní turné po studiích Českého rozhlasu vyrazila písničkářka Kaczi. Energická hudebnice balancující mezi žánry pop, folk a šanson se představí i v Plzni.

Kaczi vydala novinkové album Kněhyně. Jeho zvláštní název odkazuje ke kořenům nejen hudebním temperamentní zpěvačky, která miluje přírodu, hory a obzvláště Beskydy. Beskydy má Kaczi hluboko ve svém srdci a mnoho hudebních inspirací pochází právě odtud. A Kněhyně je považována za nejkrásnější a zároveň i nejméně lidskou rukou zasažený vrcholek Beskyd.

Plzeňský koncert se uskuteční ve čtvrtek 18. dubna 2024 od 18 hodin ve velkém činoherním studiu Českého rozhlasu Plzeň. Vstup je zdarma. Místenku dostanete už teď na recepci rozhlasu, náměstí Míru 10.

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent, zkušenosti sbírala také jako buskerka v řadě evropských měst. Zahrála si na Colours of Ostrava, koncertovala v ostravském i v olomouckém rozhlase. A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

Další koncert v Českém rozhlasu

  • 29. května – Ústí nad Labem, zahrada, začátek v 19:00, vstup zdarma. Místenku dostanete na recepci stanice

Koncerty mimo rozhlasová studia

  • 22. dubna – Pardubice, Divadlo 29, začátek v 19:00, přeprodej vstupenek >>
  • 3. června  Zámek Zlín, Film Festival Zlín, začátek ve 20:00, vstup zdarma 

Český rozhlas podporuje tuzemské umělce a je partnerem novinkového CD a LP Kněhyně zpěvačky Kaczi.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.