Sýrový bramborák

Ve Švýcarsku tomu říkají rösti – ale znáte to, co je po jméně, když nám to chutná. A kupodivu ve švýcarském originálu chybí sýr.

Suroviny:
brambory
majoránka
eidam nebo niva
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, okořeníme rozemnutou majoránkou.

2. Nastrouháme sýr. Pokud volíme eidam, můžeme brambory ještě přisolit, pokud jsme zvolili nivu, už nesolíme.

3. Na pánvi rozehřejeme olej, na něj dáme tenkou vrstvu strouhaných brambor a 3-4 minuty smažíme. Pak obracečkou opatrně obrátíme, posypeme nastrouhaným sýrem a opečeme opět asi po dobu tří minut – až se sýr na povrchu roztaví. Nezapomeňte na zeleninový salát.