Svratecký guláš

Suroviny: 600 g svíčkové, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hl. mouky, 3 lžičky mleté papriky, chilli koření, mletý pepř, sůl a 2 lžíce kečupu.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, prudce osmahneme na rozehřátém oleji, zaprášíme moukou a mletou paprikou, podlijeme horkou vodou, osolíme, přidáme pepř, chilli koření, kečup a krátce povaříme. Jako přílohu dáváme bramboráčky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.