Švédská pánev

Možná, že to ve Švédsku ani neznají … Suroviny a postup: Asi čtvrt kg měkkého salámu nakrájíme na drobné kostičky. 4 vajíčka rozmícháme s 2-3 lžícemi mléka, osolíme, podle chuti opepříme, přidáme nakrájenou pažitku a nakrájený salám. Rajčata (4-5 kusů) nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, přelijeme studenou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pánev nebo pekáček lehce vymastíme olejem, rozehřejeme, vlijeme vejce se salámem, poklademe plátky rajčat, posypeme asi třemi lžícemi strouhaného sýra (eidam nebo zkuste nivu, pak ale méně solte vejce), poklademe jemnými plátky másla a dáme do vyhřáté trouby zapéci, až vejce ztuhnou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.