Sváteční program Českého rozhlasu Pardubice

11. prosinec 2023

Také o svátcích pro vás Český rozhlas Pardubice připravil zajímavý program plný vánoční atmosféry a pohody!

Štědrý den bude u nás od brzkého rána ve znamení nadělování dárků. Moderátoři Miroslav Hruban a Kateřina Prouzová vždy zazvoní vánočním zvonečkem, a to bude signál pro posluchače, aby zavolali do živého vysílání, abychom jim nadělili dárek. Nadělovat bude odpoledne i moderátor Jan Vamberský.

Svátečním hostem v Záletech Aleny Zárybnické krátce po deváté dopolední bude pardubická evangelická farářka Hana Ducho. 

Před polednem nás čekají Vánoce ve Slatiňanech. Redaktorka Tereza Brázdová se setká s kastelánem slatiňanského zámku Jaroslavem Buštou a proberou, jak slavila Vánoce šlechta nejen ve Slatiňanech. Po 18. hodině nabídne Český rozhlas Pardubice už tradičně Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Boží hod plný starých časů

Na Boží hod vánoční se dopoledne po jedenácté hodině těšte na setkání Jitky Slezákové s milovníky starých časů Vandou Rektorisovou a Michalem Klokočníkem. Ti vás pozvou na výstavu Dotek starých časů, která je do konce roku k vidění v Hrochově Týnci. 

Na Štěpána nás hodinu před polednem čeká povídání s vůní perníku. Přívítáme Hanu a Jiřinu Strnadovy, perníkářky matku a dceru. 

Silvestrovské Zálety

Silvestrovské vysílání Českého rozhlasu Pardubice nabídne jedinečné setkání plná humoru. Devátá hodina dopolední bude patřit Záletům Aleny Zárybnické. Jejími hosty byli v sále Gočárovy galerie herci Eva Hrušková a Jan Přeučil. O hudební doprovod se postaral multiinstrumentalista a zpěvák Václav Tobrman. 

Krátce po desáté hodině se pak těšte na záznam finále soutěže Pochoutkový rok.

Chvilku po jedenácté hodině odstartuje silvestrovský pořad Rok 2023 v pohybu. Moderátoři Jitka Slezáková a Miroslav Hruban vám připomenou místa a hosty našich letošních přímých přenosů. Konec roku 2023 pak prožijeme ve společnosti Silvestrovské Humoriády.

Nový rok se zahradníkem

I na Nový rok bude vysílání Českého rozhlasu Pardubice ozvláštněno. Před polednem přivítá Jitka Slezáková zahradníka Františka Hlubockého. Jejich povídání se ponese v duchu knížky Karla Čapka Zahradníkův rok. 

autoři: nov , pta
Spustit audio

Související