Středeční Noční linka: Herecké legendy v našich srdcích

12. květen 2021

Kdo je pro vás nezapomenutelnou hereckou legendou? Jaký herec se zapsal do vašeho srdce a díky čemu? Měli jste někdy možnost osobního setkání se svým hereckým idolem? Jezdili jste rádi do divadla a nebo dáváte přednost filmu? Pouštíte si doma třeba filmy pro pamětníky nebo své oblíbené komedie? Možná máte doma přímo sbírku filmů a různých žánrů?

Ve východočeských Ratibořicích najdete první herecké muzeum. Při vstupu do objektu je i zeď slávy a díků. Objekt muzea nese název Herecký dům Viktorka a stal se turistickou zajímavostí nejen v Ratibořicích, ale minimálně v celé České republice.

Muzeum v hereckém domě Viktorka svým způsobem vytvořili samotní herci nebo jejich známí. Drtivá většina herců věnovala své osobní nebo pracovní předměty. Od fotografií nebo rekvizit z jednotlivých filmů a divadelních představení, přes knihy, kostýmy až po osobní předměty a kuriozity.

Můžete se tak dotknout i předmětu, kterého se dotýkal váš oblíbený herec. U budovy vznikl také první chodník slávy a připravuje se herecká alej, která bude připomínat osobnosti, které už nejsou mezi námi.

Kdo je pro vás nezapomenutelnou hereckou legendou a díky čemu se zapsal do vašeho srdce? Na vaše vyprávění v Noční lince se těší moderátor Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900 a zavzpomínejte.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio