Stravování podle ročních období? Důležité jsou sezónní, fermentované a lokální potraviny
Jak by měl vypadat náš jídelníček, pokud se chceme stravovat zdravě? Nejen o tom se bavíme s výživovou specialistkou Veronikou Hájkovou.
Jak by se mělo proměňovat stravování v závislosti na ročním období? A proč bychom měli do svého jídelníčku zařadit i rostliny, které vnímáme spíš jen jako plevel? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.