Stravování podle ročních období? Důležité jsou sezónní, fermentované a lokální potraviny

Jak by měl vypadat náš jídelníček, pokud se chceme stravovat zdravě? Nejen o tom se bavíme s výživovou specialistkou Veronikou Hájkovou.

Jak by se mělo proměňovat stravování v závislosti na ročním období? A proč bychom měli do svého jídelníčku zařadit i rostliny, které vnímáme spíš jen jako plevel? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

klasika.jpg

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?