Stravování podle ročních období? Důležité jsou sezónní, fermentované a lokální potraviny
20. březen 2023
Jak by měl vypadat náš jídelníček, pokud se chceme stravovat zdravě? Nejen o tom se bavíme s výživovou specialistkou Veronikou Hájkovou.
Jak by se mělo proměňovat stravování v závislosti na ročním období? A proč bychom měli do svého jídelníčku zařadit i rostliny, které vnímáme spíš jen jako plevel? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?