Stravitelnější řízky, játrové knedlíčky, které se nerozpadnou i lahodné a měkké maso v guláši
Naše babičky byly fantastické kuchařky. A jejich užitečnými radami se řídíme dodnes.
Tak například: Játrové knedlíčky se nerozpadnou, když je necháte před vařením hodinu v ledničce. Řízky budou lépe stravitelné a voňavé, když je ihned po usmažení pokapete citronovou šťávou. Křupavou kůrčičku na pečené huse získáte, když ji před koncem pečení potřete horkou osolenou vodou.
A ještě jedna rada na závěr. Hovězí maso v guláši bude jemnější a po uvaření měkčí, když ho ještě syrové a na kostky nakrájené lehce prosypete kypřícím práškem. Doufám, že i dnešní rady vyzkoušíte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.