Stavba nového dopravního terminálu omezuje řidiče v Litvínově. Za měsíc tam navíc začnou bourat most na průtahu městem

3. září 2020 14:49

Řidiči v Litvínově mají přes sebou náročný podzim. Práce na stavbě nového dopravního terminálu komplikují dopravu už od konce srpna. Od října k nim navíc přibude demolice mostu v Podkrušnohorské ulici, která je páteřním průtahem severní částí města. Následovat bude stavba mostu nového podle výsledků architektonické soutěže.

Autobusové nádraží je stále v provozu. Autobusy ale využívají prostoru, kde právě stavební firmy nepracují. Cestující tak do nich musí nastupovat na vyhrazených místech.

Celá stavba je rozdělena do čtyř etap – právě podle nich se budou měnit dopravní omezení i místa, kde bude možné nastupovat a vystupovat do autobusů.

Od konce srpna, kdy začala první etapa, není možné autem projet z centra města kolem nádraží směrem na Most. V opačném směru to zatím možné je.

V další etapě se situace otočí – bude možné projet zase jen jedním směrem, tentokrát od Mostu do centra Litvínova. Provoz tramvajových zastávek a autobusů omezený není.

V říjnu se dopraní komplikace ve městě znásobí

Rada města na konci srpna doporučila zastupitelstvu schválit přidělení veřejné zakázky na stavbu mostu vítězi vývěrového řízení. Zastupitelé by měli rozhodnout v půlce září. Pokud vše schválí, měly by práce začít v říjnu.

Nejprve bude nutné most zbourat a následně postavit nový. Omezení by podle litvínovské radnice mělo trvat přibližně dva roky.

Provoz zhoustne hlavně v ulicích poblíž litvínovské polikliniky a v centru města. Podkrušnohorská totiž vede od východu k západu po téměř celé délce Litvínova.

Během demolice a stavby nového mostu by měla být přístupná bez omezení Podkrušnohorská nemocnice s léčebnou dlouhodobě nemocných, stejně jako další objekty, které jsou teď přístupné.

Město zaplatí za všechny práce více než 100 milionů korun.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související