Stavba nové plavecké haly v Lounech jde do finiše. Lidé by si mohli přijít zaplavat v září

15. červen 2020 16:33

Koncem léta se má v Lounech otevřít moderní plavecká hala. S pětadvacetimetrovým bazénem pro plavce, brouzdalištěm pro děti, tobogánem nebo saunami. Stavební firma dokončuje práce uvnitř objektu, ale také úpravy okolí, kde bude parkoviště i zeleň. Původní termín dokončení už se z dubna přesouval na květen. Teď má být hotovo do konce června.

V červenci má začít zkušební provoz, během září by se bazén s tobogánem, vířivkami a saunami mohl otevřít pro veřejnost. Město za stavbu zaplatí téměř 220 milionů korun, z toho 40 milionů dostalo z dotace.

Tobogán v černé je zajímavým architektonickým prvkem

„Je to všechno ve fázi dokončovacích prací a do konce měsíce by měl být bazén hotov a připraven k zahájení zkušebního provozu bez veřejnosti. V září tohoto roku by se měl bazén pustit do provozu pro veřejnost,“ věří stavbyvedoucí Jan Štoncner.

„Trošku spěcháme na to, abychom bazén dostali v termínu, protože jsme dostali 40 milionovou dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Tam je prostě podmínka, že 30. září budeme mít objekt k užívání,“ vysvětluje starosta Loun Pavel Janda.

Spustit audio