Srdce z perníku
K svátku zamilovaných ideální – dejte srdce z perníku!
Suroviny:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
tři čtvrtě hrnku cukru
půl hrnku oleje
půl až tři čtvrtě hrnku mléka
2 lžíce jogurtu
1-2 vajíčka
2 vrchovaté lžíce kakaa
tuk a mouka do formy
případně čokoládová poleva nebo cukr moučka na pocukrování
Postup:
- Do mléka vmícháme vejce, olej a jogurt, rozšleháme.
- Do tekuté směsi vmícháme mouku, kakao a prášek, dobře prošleháme a těsto vlijeme do formy ve tvaru srdce, předem vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme, po zchladnutí můžeme buď polít polevou, nebo pocukrovat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.