Srdce z perníku

K svátku zamilovaných ideální – dejte srdce z perníku!

Suroviny:

1,5 hrnku polohrubé mouky

1 kypřicí prášek do perníku

tři čtvrtě hrnku cukru

půl hrnku oleje

půl  až tři čtvrtě hrnku mléka

2 lžíce jogurtu

1-2 vajíčka

2 vrchovaté lžíce kakaa

tuk a mouka do formy

případně čokoládová poleva nebo cukr moučka na pocukrování

Postup:

  1. Do mléka vmícháme vejce, olej a jogurt, rozšleháme.
  2. Do tekuté směsi vmícháme mouku, kakao a prášek, dobře prošleháme a těsto vlijeme do formy ve tvaru srdce, předem vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou.
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme, po zchladnutí můžeme buď polít polevou, nebo pocukrovat.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.