Srdce z perníku

K svátku zamilovaných ideální – dejte srdce z perníku!

Suroviny:

1,5 hrnku polohrubé mouky

1 kypřicí prášek do perníku

tři čtvrtě hrnku cukru

půl hrnku oleje

půl  až tři čtvrtě hrnku mléka

2 lžíce jogurtu

1-2 vajíčka

2 vrchovaté lžíce kakaa

tuk a mouka do formy

případně čokoládová poleva nebo cukr moučka na pocukrování

Postup:

  1. Do mléka vmícháme vejce, olej a jogurt, rozšleháme.
  2. Do tekuté směsi vmícháme mouku, kakao a prášek, dobře prošleháme a těsto vlijeme do formy ve tvaru srdce, předem vymazané tukem a vysypané polohrubou moukou.
  3. Ve středně předehřáté troubě upečeme, po zchladnutí můžeme buď polít polevou, nebo pocukrovat.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.