Sražený krém a připálená omáčka. Nic není ztraceno, takhle to napravíte
Při pečení dortu nebo rolády se i té nejlepší hospodyňce může srazit krém. Napravíte to kouskem ztuženého tuku. Rozpusťte ho, nechte trochu vystydnout a potom ho pomalu do sraženého krému zašlehejte. Všechno se pěkně spojí a navíc bude krém lépe držet při zdobení.
Povedlo se vám připálit omáčku? Stačí, když ji přelijete do čistého hrnce a použijete jeden ze zaručených pohlcovačů pachu. Mezi osvědčené patří mrkev, chleba nebo korková zátka. Naše babičky ještě hrnec s vařící omáčkou přikrývaly mokrou utěrkou, která pohltila nahořklý pach. Snad se vám i tyto rady budou hodit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.